Викладачі напряму «Право»  продовжують організовувати бінарні заняття із залученням юриста-практика.

Для студентів ІV курсу  28.03.2024 р. Олександра Іванівна Гошовська     запросила приватного нотаріуса Михайла Віталійовича Кулікова.

Війна в Україні внесла суттєві корективи в життя людей. Особливо це торкнулося питань спадкування. Саме тому    темою    лекції було обрано: «Оформлення спадщини в умовах воєнного стану», яка наразі є дуже актуальною.

Михайло Куліков, зазначив, що в Україні спадщину оформлюють  тільки через нотаріуса. Водночас у системі органів нотаріату працюють як державні нотаріуси, так і приватні.  В умовах воєнного стану відбулися законодавчі зміни.  Закон врегульовує всі зміни, які є в нашому повсякденному житті, й  вони доволі оперативно вносяться, наприклад,  змінилися строки прийняття спадщини. Наразі ми повернулися до терміну шість місяців з моменту відкриття спадщини, тобто  спадкоємцю протягом шести місяців з моменту смерті людини потрібно звернутися до нотаріуса.

Було роз’яснено всі особливості оформлення спадщини для людей, які не можуть особисто звернутися до нотаріуса, наприклад, якщо вони знаходяться за кордоном; яким чином посвідчити заповіт в умовах воєнного стану; як отримати свідоцтва про право на спадщину та багато інших питань.

Михайло Віталійович  охоче поділився власним досвідом, відповів на всі поставлені студентами питання. Щиро дякуємо йому за виділений час та цікаву інформацію!