У навчальному процесі теорія і практика мають бути нерозривні. Аудиторні навчання, на жаль, не в змозі у повному обсязі забезпечити туристичну освіту, а лише наближення до реального сектору туризму дозволяє студентам опановувати справжні практичні компетентності організатора туризму.

06 жовтня 2023 р. студенти 2 курсу спеціальності «Туризм та рекреація» разом з викладачем навчальної дисципліни «Організація і методика спортивної туристичної роботи» Кочаном В.М. обрали формат натурного практичного заняття, що дозволяє ознайомлювати з особливостями спортивної туристичної роботи та давати потужний практичний матеріал для подальшого фахового вдосконалення з двох тем: «Спеціальне спорядження. Техніка і тактика подолання перешкод» «Топографічна підготовка туристів. Спортивне орієнтування».

Студенти відпрацьовували навички та вміння роботи зі туристським спорядженням на реальних маршрутах мотузкового парку «Тарзан» (парк Підзамковий) де перешкоди у вигляді хитких сходинок, брусів, мостиків, тунелів та інших складних конструкцій.

Свої перші кроки в топографії студенти опановували також на території парку Підзамковий зі спортивною картою парку і отримали практичні навички щодо орієнтування на місцевості.

В ході практичних занять на природі студенти більш зацікавлено усвідомлюють фахові аспекти обраної професії.

Василь Кочан, к. філос. н.,

викладач туристичних дисциплін коледжу