В Україні триває вакцинація проти COVID-19. Щеплення можуть отримати усі, хто має таке бажання, а самі щеплення для громадян безкоштовні. У зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією в Україні, з метою продовження  до навчального року в очному режимі навчання та для запобігання зростання захворюваності, адміністрація навчального закладу повідомляє про необхідність пройти вакцинацію від COVID-19. Станом на 14.09. 2021 року  з 66 педагогічних працівників коледжу 30 пройшли повну вакцинацію та ще 8 мають по одній дозі вакцини, одначе в загальному це дає низький показник вакцинації педагогічного персоналу, що досягає лише 45% ( для очної роботи навчального закладу необхідно 80%) і є одним з найнижчих  показників у університеті.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 №787), у випадку погіршення епідемічної ситуації та переході регіону в жовту, помаранчеву чи червону зони, освітня діяльність може здійснюватись за обов’язкової умови повної вакцинації педагогічних, інших співробітників закладів освіти.

Таким чином, при погіршенні епідемічної ситуації в Закарпатській  області для забезпечення протиепідемічного режиму та з метою запобігання поширення COVID-19 у випадку відсутності 80% про вакцинованого педагогічного та науково-педагогічного персоналу навчального закладу ми будемо змушені знову повернутися на дистанційну форму навчання. Робота навчального закладу за таких умов в очному режимі буде можлива лише за наявності інформації про вакцинацію працівників, або за наявності щотижневого негативного ПЛР-тесту на COVID-19.

Шановні колеги, для того щоб продовжити навчання в очному режимі закликаємо вас пройти вакцинацію від COVID-19. Для запису необхідно заповнити анкету,  яку вам скинули на ваші електроні пошти. Також вона продубльована тут: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8F_D3cj6lpggNzIYShiWvRDeX29ZADahZJlEwya2EkEPSEw/viewform .

Також адміністрація закладу  пропонує всім здобувачам освіти  пройти вакцинацію від COVID-19, оскільки на сьогодні вакцинація є найбільш дієвим засобом протидії розповсюдження та попередження ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19. Регістрація відбувається за наступним посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrOmK5C5bQC7W-xGlTdISNpbgcUcwSzWuHoEPQo7zgt4Vp_g/viewform

Вакцинація відбувається зареєстрованими ВООЗ вакцинами.