ОДИН ДЕНЬ ІЗ ЖИТТЯ КОЛЕДЖУ

                           

                            ( СПІВПРАЦЯ, СПІВДРУЖНІСТЬ ТА БЛАГОДІЙНІСТЬ )

 

 

День 14 листопада 2023 року видався дуже змістовним та багатим на події для Природничо-гуманітарного фахового коледжу, що в дусі вищеназваного закладу. З нагоди Міжнародного дня студентів, який традиційно відзначають 17 листопада, у коледжі були успішно проведені три заходи навчально-виховного характеру. А почалося все із благодійного ярмарку, урочисте відкриття якого відбулось традиційно о 9-тій годині. На ярмарку продавались свічки, виготовлені особливими дітьми. Студенти коледжу підготували для продажу випічку та консервування, предмети декоративно-прикладного мистецтва та багато іншого. І все це виготовили власними руками за підтримки та спонсорування батьків. Педагоги та працівники коледжу оцінили по достоїнству обдарування студентів, придбавши на ярмарку смаколики та поробки наших юних «коледжан». А надихнув студентів на таку творчість благодійний характер ярмарку. Адже, виручені кошти підуть на допомогу нашим героям-захисникам, а саме, для потреб Ужгородського батальйону ТРО та на лікування батька нашої студентки, воїна 128 Закарпатської штурмової бригади.

Вже котрий рік осінній ярмарок сприяє об΄єднанню колективу коледжу, а також студентської та батьківської спільнот. Подібна «триєдиність» сприяє успіху у всіх проектах, тому саме цей метод є найпріорітетнішим серед керівництва та колективу нашого закладу освіти. Тим більше, якщо добро «творять» троє, то його втроє більше.

14 листопада у спортивній залі коледжу та бібліотеці за сприяння і «джентельменською угодою» директорів Володимира Войтеховича Росохи та Михайла Михайловича Мазюти зустрілись студенти дружніх закладів освіти: з одного боку, Природничо-гуманітарний фаховий коледж, з іншого - Кам΄янецький ліцей. …В якої молодої людини не запалюються очі при слові «спорт». Спорт – не тільки запорука здоров΄я, а ще й запорука дружби. Викладачі фізичної культури Валерій Васильович Горват та Олександр Олександрович Бабанін з ентузіазмом підготували команди коледжу для змагань з волейболу, настільного тенісу, шахів та шашок. Емоції переповнювали в цей день усіх, бо найвищим даром для людини є радість спілкування, співдружності, співпереживання. На всіх локаціях спортивних зустрічей у результаті була «нічия». Перемогла дружба, бо кожен студент кожну свою «маленьку» перемогу присвячував Україні та воїнам ЗСУ. Тим більше, що у світлі останніх трагічних подій поняття «Україна» та «ЗСУ» є тотожніми.

В другій половині дня з нагоди співпраці між двома закладами освіти відбулась профорієнтаційна зустріч, організована та проведена студрадою у складі директора коледжу Володимира Войтеховича Росохи та заступника директора з навчально-виховної роботи Катерини Володимирівни Сілантьєвої-Папп. Тож юні спортсмени та їх групи підтримки перемістились на іншу локацію. Педагоги коледжу довели до відома студентів Кам΄янецького ліцею інформацію про те, які спеціальності та професії можна опанувати у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі. Інформація викликала неабияке пожвавлення у студентів дружнього ліцею, тим більше, що вона супроводжувалась чаюванням зі смачними тістечками. Найбільший інтерес у кам’янецької молоді викликали такі спеціальності, як «Право», «Будівництво», «Туризм», «Бухгалтерський облік та оподаткування», «Землеустрій». Всі спеціальності, які пропонує коледж, сприятимуть кар΄єрному зростанню (в найкращому розумінні цього слова) випускників. Саме тому наш заклад освіти користується авторитетом не тільки у нашому краї, а й по всій Україні.

Природничо-гуманітарний фаховий коледж на чолі з директором Володимиром Войтеховичем Росохою відкритий до співпраці з усіма закладами освіти нашого краю та України, бо керівник установи та ввірений йому колектив дуже добре розуміють, що справжня національна освіта не має нічого спільного з культурною самоізоляцією. А педагогічним ключем до плекання особистості студента для викладачів коледжу є впровадження прогресивних педагогічних концепцій та інноваційних технологій у навчально-виховний процес.

Щиро дякуємо місцевим підприємцям, колегам з різних факультетів ДВНЗ УжНУ, представникам Обласної державної адміністрації та Національної поліції за підтримку благодійної акції. А колектив коледжу працюватиме ще краще на благо України та її захисників.

Автор допису:  Оксана Белені