Вивчаючи творчість Василя Барки, який став одним із перших, хто розповів людству про трагедію голодомору 1932-1933 років, студенти другого курсу груп БО та ФК  стали активними учасниками тематичного заняття, організованого та проведеного викладачем української мови та літератури Гординською А.А.

На занятті студенти ознайомилися з іменами митців, які порушували тему Голодомору у поезії і прозі, декламували поезії П.Тичини («Загупало в двері прикладом…»), Є.Маланюка (Року Божого 1933»), Д.Білоуса («Ти кажеш, не було голодомору?»). Також усі присутні мали можливість поділитися думками стосовно подій тих трагічних років. Адже сучасний українець, а особливо той, що народився у 2000-х, розуміє трагедію Голодомору через статистику, завдяки якій уявляє ту втрату, якої зазнала наша країна, жахається з правди, з того, як це відбувалося.

Але жодні розсекречені документи, визнання геноциду парламентами інших країн не можуть зрівнятися із розповідями бабусі чи дідуся, які оповідають нащадкам про голод. Саме тому всім присутнім було цікаво побачити відеозапис 98-річного Івана Агейовича Кирнасюка, мешканця с. Гордіївка Вінницької області, дідуся студентки Ковалів Анастасії. Вдячна онука, переосмисливши розповідь прадіда, написала «Думу про голодомор», яка була апробована у різноманітних конкурсах. Глибоко змістовні та емоційні поетичні рядки, підсилені вдало підібраним відеорядом та музичним супроводом бандури, викликали у студентів групи БО-ФК-21 шквал емоцій.

На завершення присутні мали можливість проглянути український фільм кінорежисера Олеся Янчука «»Голод 33», який був  створений за мотивами роману Василя Барки «Жовтий князь».

Вивчати Голодомор у наш час необхідно в знак пам’яті про людей, які загинули від цієї нелюдської політики радянської влади. Сьогодні, коли виповнюється 85 років геноциду українського народу, людство повинно знати, чому відбулась ця трагедія. Це дає можливість формувати в молоді толерантність, милосердя й відповідальність за те, що відбувається навколо нас сьогодні.

Щоб історія не повторилась… Air Force 1 Sage Low