фото 5 новини

Викладачами юридичних дисциплін Черниченко І. В. та Черевко І. І. була обговорена надзвичайно нагальна проблема насильства в сім’ї з мешканцями студентського гуртожитку.

Мало кому відомо, але за 2017 рік у Нацполіцію надійшло близько 150 тис. заяв про домашнє насильство, від якого загинуло 600(!) жінок. Щохвилини від насильства в сім’ї потерпілими стають 3 жінки. Ці жахливі цифри свідчать, що проблема поряд, вона існує якщо не в нашій сім’ї, то в нашому найближчому оточенні.

фото 6 новини

 

Домашнє насильство може проявлятися в діянні фізичного, сексуального, психологічного, економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою.

Відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» навіть словесна образа, приниження, переслідування, залякування, контроль у репродуктивній сфері, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів, заборона працювати чи навчатися, примушування до праці є проявами цього небезпечного явища.

фото 7 новини

Під час емоційного обговорення лектори назвали механізми захисту свідків чи потерпілих від насильства. Це зокрема відділи поліції за місцем проживання, відділи сімейної та гендерної політики департаменту соцзахисту, центри соціальних служб для сімей, дітей та молоді, служба у справах дітей, а також центри з надання вторинної безоплатної правової допомоги  та відповідні громадські організації.

Головною метою заходу стало роз’яснити право абсолютно кожного бути вільним від образ кривдника і усвідомлення можливості захисту свого психологічного і фізичного здоров’я.

фото 8 новини

 

Викладачі – працівники відповіли публічно та індивідуально на численні запитання, а також дійшли висновку, що такі заходи вкрай потрібні як студентам, так і викладачам, кураторам академгруп, щоб уміти захистити як себе, так і тих, кого вам довірили.

Примітка. Детальна інформація і поради у розділі «Виховна робота».

 The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids