У коледжі тривають заходи, присвячені подіям Революції гідності. Їх не можна завершити якоюсь датою – пам’ять про подвиг Українського Майдану та Небесної сотні житиме в наших серцях.

У четвер, 26 лютого, студенти групи «Право-22» провели вечір – реквієм «На варті наших душ – Небесна сотня», який підготувала куратор, викладач історії Ходанич Мар’яна Михайлівна та студент Паламарчук Станіслав.

Прикрашена українськими вишитими рушниками та синьо-жовтими кульками аудиторія прийняла небайдужих студентів, на яких задумливо дивився із портрета наш Шевченко.

Гімн України, хвилина мовчання, незабутні і вражаючі кадри Майданових реалій… Пісня у виконанні Ніни Матвієнко, кожне слово якої скапувало сльозою з юних очей наших студентів… Хто сказав, що наша молодь байдужа? Адже саме вона й відстояла нашу гідність, дала нам ще один шанс відродитися, вистояти. Тільки б не проґавити його!

Ведучі вечора – Дацьо Вікторія, Марчук Вікторія, Довгінко Ольга і Матійчин Надія – тремтливими голосами читали поезії, створені на Майдані, написані про його героїв, що відійшли у вічність. Кожна нота пісень, які стали смутним, але вічним символом тих подій, – «Пробач мені, мамо…», «Пливе кача по тисині» та ін., що звучали на вечорі, відбивалася у серцях присутніх. Кожен промінець ліхтарика чи крило вогнища з екрану закликають бути сильними, пробуджують нас від національної «сплячки», розпалюють у душі добрий вогонь любові до своєї стражденної України…

У вечорі взяли участь Попович Михайло Тихонович, заступник директора з навчальної роботи та виховання, який висловив думку про недаремність жертв Небесної сотні та впевненість у мирному майбутньому єдиної України, та Пащук Галина Ярославівна, викладач української мови та літератури, яка поділилася зі студентами власними враженнями про перебування на Майдані.

Завершився вечір піснею «Журавлі», яка «повертає нас на Україну» нашими думками і помислами.

Потім усі учасники вечора вийшли на подвір’я коледжу і відпустили в небо синьо-жовті кульки як символ нашої вдячності тим, хто захищає Україну із вишини, - невмирущій Небесній сотні.

Shop: Nike