Мова – то серце народу:

                                               гине мова, гине і народ,

                                                                       хто цурається своєї рідної мови,

той у саме серце ранить свій народ.

                                                                                     Іван Огієнко

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхнім духовним надбанням. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють із калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як його ніжна пісня.

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно запроваджено у листопаді 1999 року згідно з резолюцією Тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці коледжу була презентована тематична книжкова виставка «Мова моєї країни». Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячної еволюції кожного етносу.

Тематика виставки допомагає виховувати почуття любові до рідної мови, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич і могутню силу. Представлені на ній найсучасніші словники, посібники та довідники покликані допомогти юним українцям поглибити та вдосконалити їхнє мовлення та знання рідної мови загалом.

Air Jordan 1