Студентка 2-го курсу спеціальності "Право" Довбак Ярослава під керівництвом талановитого педагога- методиста української мови та літератури Андрусь Мар'яни Володимирівни  виборола звання найкращого знавця української мови  3 -го етапу Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика, який відбувся в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Цей конкурс  був започаткований  понад двадцять років тому українцем з Канади Петром Яциком, який став його першим і багаторічним меценатом.

Конкурс проводиться під егідою Міністерства освіти і науки України та Міжнародної ліги українських меценатів, створеної також Петром Яциком, задля популяризації української мови.

У реаліях сьогодення це надзвичайно важливо.

Тому студенти та викладачі Природничо-гуманітарного фахового  коледжу ДВНЗ "УжНУ" взяли активну участь та, таким чином, тримають мовний фронт.  Адже сьогодні, як ніколи, мова має значення, визначає незламні кордони духу та дає правильні орієнтири. Саме тому  перемоги на мовно-літературних конкурсах цьогоріч (напередодні студент Титичко Іван здобув  ще одну перемогу на Міжнародному конкурсі імені Шевченка під наставництвом Гординської А. А.) вкотре доводять, що викладачі - філологи на своєму місці, проводять належну роботу зі студентами, навіть у цей важкий час змогли розкрити таланти та здібності студентів, заохотити розвиватися і йти вперед.

Щиро вітаємо Ярославу Довбак та Андрусь Мар'яну Володимирівну з перемогою, бажаємо сил, наснаги та нових здобутків у майбутньому!