30 листопада 2022 року у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ "УжНУ" викладач української мови та літератури Якубишин Марія Віталіївна провела разом з іншими філологами та студентами 1 -го курсу відкритий мистецький захід на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, щоб ще раз згадати, пам'ятати і єднатися задля перемоги України.
Цьогоріч вшанувати жертв Геноциду для всіх було особливо важливо, адже наш народ знову бореться за право на власне життя та ідентичність, по суті, із тим же ворогом, нащадком тоталітарного режиму, через якого навесні 1933 року в Україні помирали мільйони людей.
Саме тому з початком навчального дня студентки групи БО,ФК-11 Копча Марина, Качмар Ноемінь та Малеш Антоніна разом з Якубишин М.В. ще раз завітали в кожну аудиторію та озвучили інфодовідку для всіх студентів та викладачів коледжу. Згодом о 13.30 відбувся сам мистецький захід, де всі мали змогу ознайомитися з документальною, літературною та мистецькою спадщиною українських авторів, в якій передано весь біль і розпач , вся правда про страшні часи Голодомору, змогли переглянути серію відеороликів "Незламні", послухати і подивитися відеокліпи, буктрейлери та анімацію за мотивами роману Василя Барки "Жовтий Князь" та Удача Самчука "Марія". Згодом взяли участь в обговоренні та вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр хвилиною мовчання.
Захід не залишив байдужим нікого. Ми згадали та  пам'ятаємо, щоб ніколи не забути;  єднаємося, щоб перемогти у боротьбі за наше сьогодення!