– Звідки беруться права людини?

              – Від самої людини, її розвитку.

                                Марек Новіцький

30 листопада 2021 р.  за участю студентів 3 курсу спеціальності «Право» відбувся щорічний круглий стіл  «Особисті права людини та їх захист», присвячений  Міжнародному дню  захисту прав людини.

Модератором заходу виступила  викладач-методист Олександра Гошовська, яка привітала всіх учасників та зазначила, що права людини тісно пов’язані з епохою, часом, розвитком суспільства.

З привітальним словом звернулась до учасників круглого столу заступник декана юридичного факультету з наукової роботи докторка юридичних наук професорка Марія Менджул.

Студенти підготували цікаві доповіді, актуальні для сьогодення: про право на медичну допомогу, на здоров’я та на охорону здоров’я, право на честь і гідність,  на  повагу до померлих, на творчість, на недоторканність житла. Також було розглянуто питання захисту прав в інших країнах і проблеми відшкодування моральної шкоди в Україні.

Після кожного виступу було жваве обговорення проблемних питань, внесення пропозицій та необхідність змін в чинне законодавство.      Хочеться відзначити всіх активістів заходу: Барничко Ганну, Бескід Богдану, Дербаль Костянтина, Довбуш Олесю, Костін Ангеліну, Країло Ніколіну, Маринця Артура та Савчук Анну.