На базі факультету історії та міжнародних відносин УжНУ у вівторок, 31 жовтня, відбувся регіональний дебатний турнір. Уже 7-й рік поспіль з ініціативи ВІ «Активна Громада» молодь бере участь у національних дебатах з політичних реформ.

Варто зазначити, що студенти спеціальності «Право» щороку долучаються до дебатного турніру й демонструють якісну підготовку, загальну ерудицію та вміння аргументовано відстоювати свою позицію.

Цього року за перемогу в регіональному дебатному турнірі в Ужгороді змагались вісім команд – студентів УжНУ та Природничо-гуманітарного фахового коледжу. Формат – британські парламентські дебати. Спочатку провели два півфінали, а згодом і великий фінал.

Учасники дискутували на такі теми, як повернення партійної звітності перед НАЗК, запровадження суду присяжних та сприяння відкритості парламенту під час війни.

Дебати в усьому світі використовують для розвитку культури ведення дискусії та підтримки демократичних цінностей. Участь у дебатному турнірі є дуже цінним досвідом для студентів, адже сприяє розвиткові комунікаційних навичок, удосконаленню ораторських здібностей та нестандартного мислення. Завдяки дебатам розвивається культура публічних дискусій, толерантне ставлення до опонентів, а також формуються навички аргументації.

У запеклій боротьбі  перемогу здобула команда "De Jure" у складі Вікторії Дуб та Катерини Кашкової, які є студентками  4 курсу спеціальності "Право" Природничо-гуманітарного фахового коледжу. До слова, вони були наймолодшими учасницями турніру.

Окрім цінних призів, дівчата вибороли право представляти Закарпаття на національному етапі турніру.

Вітаємо дівчат та їх наставника Ларису Юричку з перемогою та бажаємо успіхів на всеукраїнському етапі.