Природничо-гуманітарний фаховий коледж ДВНЗ «УжНУ» тримає стрій  і вкотре проявив свою чітку позицію.

Відколи Росія напала на Україну,  дирекція, викладачі та студенти навчального закладу одразу зреагували та спільними зусиллями підготувалися приймати людей з різних куточків нашої країни, де зараз тривають активні бойові дії (Києва, Донецької, Луганської, Херсонської, Чернігівської, Харківської, Сумської  областей )

Уже з першого дня було організовано злагоджену роботу задля підтримки переселенців. Зокрема, належним чином до поселення  людей були підготовлені кімнати в гуртожитку.  Студенти та викладачі допомагали в реєстрації та розселенні біженців. Зокрема відзначимо допомогу таких викладачів як: Росохи В.В., Бабаніна О.О., Маріонди В.В., Сілантьєвої-Папп К.В. Качур С. П. та всім іншим хто долучився до допомоги. Серед студентів відзначимо за допомогу: Мицьо Т. О., Довбуш О.С.,  Боровський А. О., Савицький Д. Г., Кокайко Є. О., Ігнатьо М. М.,  Мавроматі О. О., Гвардіон А. Ю., Лемак Ю. Ю., Тиховод М. О., Халахан Д. Р. та іншим хто долучився.

Так, станом на 26 лютого, було заселено понад 200 осіб. Проте і сьогодні триває поселення людей, що прибувають. Навчальний заклад створив максимально комфортні умови перебування наших співвітчизників та іноземних громадян, котрі змушені були залишити свої домівки. Одразу ж небайдужі люди долучилися до волонтерського руху. Вже від першого дня війни  надходить допомога від волонтерів з усіх куточків нашого міста, зокрема, від волонтеріату УжНУ, волонтеріату ПГФК, які забезпечують переселенців  усім необхідним:їжею, водою, речами першої необхідності.

Дякуємо всім, хто долучився!!! Ці нелегкі випробування нашого народу показали, що українці – це велика дружня родина, яка завжди готова підтримати один одного не лише словом, а й ділом! Єднаймося! Разом ми - сила!!