Студенти перемогли в конкурсі та презентували літературні проєкти.

 

27 листопада виповнилося 160 років від дня народження видатної української письменниці Ольги Кобилянської. Вона належить до когорти класиків української літератури, які заклали підвалини нової української прози наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття.

У Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» відбулося кілька заходів, присвячених цій знаменній даті. Викладачі-філологи Мар’яна Андрусь, Аліна Гординська, Інна Шаркань та Марія Якубишин запропонували студентам спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Туризм» та «Право» взяти участь у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «Ольга Кобилянська: 160 років поза часом».

Учасники перевірили свої знання про видатну українку, а також дізналися цікаві та маловідомі факти з життя письменниці. Мета конкурсу — привернути увагу до творчості письменниці Ольги Кобилянської, допомогти побачити багатогранність її постаті.

У підсумку двадцять студентів посіли призові місця:

  • дипломами І ступеня нагороджені Юлія Шукаль, Іванна Піпаш, Софія Турецька;
  • дипломами ІІ ступеняОлександра Вукста, Аліна Мельник, Маріанна Штеля, Аріна Костик, Анастасія Кукоба, Аріна Марінець, Вероніка Повхан;
  • дипломами ІІІ ступеня Ангеліна Бідзіля, Ванда Колєва, Єлизавета Корнілова, Андріяна Кривка, Максим Мудріян, Вероніка Шевченко, Корнелія Фечка, Іван Попович, Олександр Новаковський, Дженіфер Долгош.

Інші студенти отримали сертифікати учасників.

Крім того, студенти готували на заняття літературні проєкти, низку цікавих доповідей та презентацій про життєвий і творчий шлях Ольги Кобилянської і вкотре пересвідчились, що творча спадщина письменниці залишається невичерпним джерелом натхнення для сучасної молоді.