Ось уже другий тиждень в умовах помаранчевої зони  противірусного карантину триває очно-дистанційне навчання в Природничо-гуманітарному фаховому  коледжі ДВНЗ «УжНУ».

Перед нами стоїть завдання підготувати фахівців своєї справи. І для того, щоб виконати це завдання – забезпечити належним чином навчальний процес і дотриматися правил безпеки усіх здобувачів освіти та працівників, адміністрація коледжу здійснила всі можливі протиепідеміологічні заходи.

Рухаємось по маршрутам

 

Розмежування коридорiв за зонами

 

Насамперед, усі аудиторії коледжу були підготовлені відповідно до проти епідеміологічних вимог.  Встановлені місця для дезінфекції рук  та збору масок та рукавичок на входах та виходах  коледжу, та в гуртожитку. Масковий режим в коридорах та температурний скрінінг – невід’ємна частина сьогоднішнього навчального процесу.

Температурний скринiнг

 

В аудиторii 1 студент за кожною партою

Ми дбаємо про дотримання дистанції, на заняттях в аудиторіях перебуває не більше 15-20 студентів.  Для зручності роботи та зменшення можливості зайвих контактів між здобувачами освіти,  навчання відбувається у дві зміни. Між змінами зроблена значна перерва, під час якої технічний персонал навчального закладу проводить дезінфекцію аудиторій, лабораторій, коридорів тощо.

аудиторii пiд час занять

Також, у  корпусі створено систему маршрутів з маркуванням, що дозволило зменшити кількість можливих контактів, як між студентами, так і між викладачами.

Крім того, ми дбаємо про належне інформування коледжан. Зі студентами, викладацьким складом  та персоналом коледжу було проведено відповідні інструктажі, під час яких всі отримали максимально корисну інформацію та рекомендації  щодо того, як можна вберегти себе та оточуючих від COVID-19 .  Ця робота ведеться постійно.

У викладацькiй викладачi готуют ся до занят

3-4 курси працюють на даному етапі навчання у дистанційному режимі за використанням сучасних навчально-мультимедійних платформ на базі Google, та інших платформ з урахуванням можливостей наших студентів. Для наших викладачів, що працюють в дистанційному режимі проведено низку навчань та майстеркласів на яких вони змогли в повній мірі ознайомитися з усіма можливостями навчально-мультимедійних платформ.

Зав. лабораторiями Щербан I.I. проводить навчання для ознайомлення викладачiв з  можливостями платформ та сервісів дистанційного навчання.

Звичайно, такий формат навчання може здаватися доволі складним як для студентів, так і для викладачів, але це лише питання адаптації. Адже  на сьогодні головне завдання для нас – дати студентам необхідні знання і вберегти їхнє здоров’я!