15 березня студенти коледжу та члени студентського куреню Українського реєстрового козацтва взяли участь у вшануванні пам’яті загиблих карпатських січовиків. Зранку разом із керівниками краю віддали шану Героєві України, президенту Карпатської України Августину Волошину. Наші хлопці гордо тримали стяги України під час покладання квітів до пам’ятника легендарному президентові.

Опісля разом із керівниками області поїхали до Пам’ятного хреста, встановленого на честь загиблих карпатських січовиків у меморіальному комплексі «Красне Поле» поблизу м. Хуст, де був проведений урочистий мітинг, який розпочався Державним Гімном України та салютом пам’яті.

Сьогодні з упевненістю можна сказати,  що подвиг на Красному Полі стоїть в одному ряду з подвигом героїв Крут, оборонців Донецького аеропорту, інших мужніх захисників української Землі, - сказав у своїй промові губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль.

Перед учасниками мітингу виступили також керівники Полтавської, Івано-Франківської та Львівської областей – Олександр Біленький, Олександр Сич та Олександр Ганущин. Голова Полтавської облради Олександр Біленький сказав, що у них називають події 1939 року на Закарпатті Крутами під Хустом. А Олександр Ганущин та Олександр Сич передали нашому краю вітання від землі Степана Бандери та Романа Шухевича.

Покладання квітів відбулося у супроводі «Балади про Красне Поле» «Знає Тиса» у виконанні народного артиста України Петра Матія.

Мітинг завершився добіркою стрілецьких пісень у виконанні Закарпатського заслуженого академічного хору, після яких представники духовенства Закарпаття відслужили панахиду за полеглими січовиками.

Наші студенти ділились своїми враженнями про події і зауважили, що дарма не було надано слово жодному учасникові АТО із присутніх на урочистостях, адже хто,  як не вони, знає краще, що таке боротьба за Україну!

IMG-4903 IMG-4904 IMG-4906 IMG-4907 IMG-4908 IMG-4909 IMG-4912Nike Air Force 1 Low Travis Scott AQ4211-100 Shoes