Із 11 по 15 квітня у коледжі триває Тижневик економічних наук. Серед запланованих заходів найяскравішим варто назвати науково-практичну конференцію студентів «Економічний стан народу – це головна підстава цілого його життя, розвою, поступу», що відбулася 12 квітня 2016 року. Наукові керівники та учасники форуму присвятили його 160-ій річниці з дня народження І.Я. Франка.

У програмі конференції – 13 змістовних доповідей, у яких студенти спеціальностей «Бухгалтерський облік», «Фінанси і кредит» та «Оціночна діяльність» об’єднали дослідження Іваном Франком  економічних проблем та створення економічних прогнозів для України кінця XІX – перших десятиліть XX століття із проблемами сучасного стану фінансового сектору нашої країни, інфляційними процесами, актуальним страхуванням тощо.

Кожна доповідь студентів в аудиторії, прикрашеній портретами І. Франка і Т. Шевченка, вишитими рушниками, кожна постать учасників – привабливих студенток у вишиванках – справжніх юних українок – сприймалися з великим зацікавленням. Усі присутні – і студенти, і викладачі – відкривали для себе нового Каменяра – не поета чи літературознавця, а потужного аналітика, економіста, чиї погляди еволюціонували і міцніли разом із зростанням його світогляду, набуттям досвіду, глибоким вивченням життя Галичини й України в цілому.

Уся конференція – від вступного слова молодого педагога, модератора Поп Тетяни Петрівни – і до заключних фото на пам'ять – була пройнята духом високого патріотизму, «науки, думки, волі» - як цього й бажав Іван Франко.

У роботі конференції взяла участь Ненько Катерина Миронівна – регіональний представник журналу «Все про бухгалтерський облік», яка відзначила високий науковий рівень підготовки учасників та вдалі виступи студентів. Від імені редакції видання п. Катерина нагородила учасників дипломами та подарунками.

Тим часом оргкомітет конференції визначив три кращі доповіді, авторам яких голова методичної комісії коледжу Пащук Галина Ярославівна вручила грамоти. Ними стали Чобаль Ангеліна (група «Фінанси і кредит»-21), Філіпчик Крістіна (група «Бухгалтерський облік»-21) та Шіман Ануца (група «Бухгалтерський облік»-31).

Адміністрація коледжу висловлює щиру подяку за якісну підготовку вкрай актуальної конференції науковим керівникам Поп Ірині Миколаївні, Бігар Наталії Михайлівні, Поп Тетяні Петрівні, Безносько Юлії Василівні і Туряниці Катерині Сергіївні.

Бажаємо Вам, шановні колеги, подальших успіхів і педагогічного натхнення! Своєю працею Ви довели, що справжнього громадянина-патріота України можна виховувати, навчаючи складних фінансово-економічних дисциплін!

Girls Air Jordan