З метою національно-патріотичного виховання молоді та підтримки украінського кінематографу 10 вересня 2019 року студенти першого курсу Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ "УжНУ" спеціальностей "Право", "Інженерія програмного забезпечення", "Бухгалтерський облік", "Фінанси, банківська справа та страхування", "Туризм", "Геодезія та землевпорядкування",  "Будівництво та цивільна інженерія", а також студенти 3-го курсу спеціальності "Право"  разом зі кураторами Андрусь М.В., Шаркань І. Ф., Якубишин М.В., Александра Н. В. з ініціативи та сприяння заступника директора коледжу з навчально-виховноі роботи Паппа К. С.  мали можливість за символічну вартість переглянути  фільм "Іловайськ 2014. Батальйон "Донбас" у кінотеатрі "Доміон".

Все частіше український кінематограф піднімає важливі для суспільства теми – тлумачення історії, анексію Криму та війну на Донбасі. Не стала винятком і стрічка «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас», яка розповідає про трагічні події влітку 2014 року під Іловаськом та розстріл українських підрозділів в «Іловайському котлі».

Кінострічка створена без державних коштів та за участі безпосередніх учасників подій, про які йдеться у фільмі. Авторами сценарію є Михайло Бриних і Тарас Констанчук.  Режисером фільму став дебютант Іван Тимченко.

Кінокартина справила сильне враження на молодь... Після перегляду кінострічки "Іловайськ 2014. Батальйон "Донбас" набагато більше говорили сльози на очах і почуття патріотизму в душі студентів Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ "УжНУ".

Коли закінчилися титри усі коледжани стоячи вшанували героізм украінських військових і єдині слова, що прозвучали голосно і сильно були "Слава Украіні! Героям Слава!"

Air Jordan