«Наша держава покладається на молоде покоління, його талант і готовність творити гідне майбутнє!»

 Під таким гаслом 5 квітня 2017 р. у Природничо-гуманітарному коледжі ДВНЗ «УжНУ» відбулася ІІІ Закарпатська обласна олімпіада «Юний правознавець» серед учнів 9-их класів загальноосвітніх шкіл.

Основною метою заходу було залучення учнівської молоді до активної правознавчої діяльності та виявлення здібних і талановитих учнів у галузі правознавства. Модератором дійства була Гошовська О.І., викладач юридичних дисциплін, яка вміло керувала процесом. Урочисте відкриття олімпіади розпочалось із вітального слова директора коледжу Росохи В.В.

Учнів та їх наставників привітала голова журі, заступник декана юридичного факультету з наукової роботи кандидат юридичних наук доцент

Менджул М.В. та доктор юридичних наук, доцент, виконувач обов’язків завідувача кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Карабін Т.О., які побажали успіхів учасникам олімпіади.

Приємною несподіванкою став виступ колишньої випускниці коледжу, а нині -  головного консультанта Західного центру Департаменту стягнення боргів акціонерного товариства  «УкрСиббанк» Повханич Богдани, яка закликала майбутніх правників вірити в себе і не зупинятись на досягнутому.

Виконання олімпіадних завдань, що цілком відповідали шкільній програмі з правознавства, виявило світоглядну позицію учнівської молоді щодо актуальних проблем права  та сьогодення в нашій державі.

В олімпіаді взяли участь 22 представників шкіл Ужгорода, Великого Березного, сіл Перечинського та Тячівського районів.

Після закінчення олімпіади учасникам був показаний і обговорений разом з Марією Менджул документальний фільм із проблем прав людин  «Лізо, ходи додому». Також наші студенти ІІ курсу Вікторія Ацбергер та Євгеній Гошовський показали презентацію про студентське життя в коледжі та розповіли про спеціальність «Правознавство». Разом зі студрадою було проведено екскурсію коледжем: учасники відвідали бібліотеку, комп’ютерні лабораторії, гуртожиток, спортзал.

Компетентне журі об’єктивно оцінило олімпіадні роботи і визначило заслужених переможців:

І місце  посів  Думнич Руслан,  учень Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів;

ІІ місце вибороли Ситар Євгенія з Тур’я-Пасіцької ЗОШ І-ІІІ ступенів та  Попадич Олег, учень   Великоберезнянської гімназії;

ІІІ місце отримали  Зайцева Олександра і Манцулич Домініка, учениці Ужгородської класичної гімназії, та Староста Назар, учень   Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи - інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів.

Усім були вручені дипломи учасників та заохочувальні призи, а їх учителям – подяки за якісну підготовку своїх учнів.

Нагороди та бібліотечки юридичної літератури переможцям вручив  директор коледжу Росоха В.В., який побажав учасникам подальших успіхів та висловив упевненість, що всі вони стануть студентами нашого навчального закладу. Кращих  учасників олімпіади нагородили  сертифікатами на отримання безкоштовних освітніх послуг із вивчення предметів «українська мова» та   «історія України» на підготовчих курсах, які вручила їм голова методичної комісії Пащук Г.Я. і запросила до дружної студентської сім’ї коледжу.

Тож до нових зустрічей, наші майбутні студенти та учасники олімпіади!

jordans 11s cheap size 4.5