«Кожному мила своя сторона»

У стінах Природничо-гуманітарного коледжу відбулася ІІ обласна олімпіада з краєзнавства «Закарпаття - край древності та краси». Цього року географія учасників широка: Перечинський, Великоберезнянський, Іршавський, Мукачівський райони та учні зі шкіл м. Ужгорода (ЗОШ № 2,   № 7, № 19, класична та лінгвістична гімназії).

Запрошені гості та члени журі привітали учасників та висловили подяку за краєзнавчу роботу вчителям шкіл.

Директор Природничо-гуманітарного коледжу Росоха Володимир Войтехович урочисто відкрив захід, а гімн коледжу у виконанні Дацьо В. викликав захоплення та хвилю овацій у присутніх.

Проф. Шандор Федір Федорович та проф. Офіцинський Роман Андрійович наголосили на важливості історично-краєзнавчої роботи, а представник колективу популярного журналу «УНІКУМ» Н. Митровка запропонувала учасникам кращі наукові дослідження опублікувати на сторінках цього престижного видання.

Перед учасниками олімпіади виступили і студенти коледжу, які активно займаються краєзнавчою роботою і цього року стали обласними призерами конкурсу МАН України, це Голінка Яна (студентка І курсу групи «Право») та Росул Олег (студент ІІ курсу групи «Право»).

Структура олімпіади включала 2 частини роботи: захист своїх науково-дослідницьких робіт з краєзнавства та написання конкурсної роботи.

Учасники представили перед членами журі надзвичайно цікаві теми дослідження про Обавський Камінь та містичні історії навколо нього; про народні традиції весільних обрядів; про легенди озера Синевир; про історію сіл Іршавщини та інші.

Високі знання з історії, географії та фольклору краю продемонстрували учні шкіл м. Ужгорода Орос Ф. (ЗОШ № 2), Гренцер В. (ЗОШ № 11),     Мурга А., Тегза Н. (Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.), Хархаліс К. (Ужгородська класична гімназія),  Брилинський  П., Сегедій  О., Терів Я. (ЗОШ № 7            м. Ужгорода).

За результатами двох етапів конкурсної роботи призерами олімпіади стали такі учні 9-х класів:

І місце – Кречко Т. (Ракіська ЗОШ І-ІІ ст.);

ІІ місце – Софілканич К. (Обавська ЗОШ І-ІІ ст.) і Симканич А. (Луківська ЗОШ І-ІІ ст.);

ІІІ місце – Петришин Н. (ЗОШ № 2 м. Ужгорода), Мовнар А.(Вільшинська ЗОШ І-ІІ ст.), Пеца С. (ЗОШ № 19 м. Ужгорода).

Усі учасники олімпіади отримали дипломи про участь, а їх учителі – подяки за клопітку працю та любов до історії своєї малої Батьківщини.

IMG_0202-31-03-17-11-31 IMG_0203-31-03-17-11-31 IMG_0204-31-03-17-11-31 IMG_0205-31-03-17-11-31 IMG_0207-31-03-17-11-31 IMG_0208-31-03-17-11-31Air Jordan 1 Retro High OG "Obsidian" Sail/Obsidian-University Blue For Sale