Студенти Природничо-гуманітарного коледжу долучилися до проведення  ювілейного Міжнародного літературного фестивалю «Карпатська ватра», який цьогоріч був присвячений Дню української писемності та мови.

Він відбувається саме в Закарпатті як символ єднання всієї України зі світом. Зі сцени Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» до поціновувачів художнього слова звернулися талановиті майстри , літератори із близького зарубіжжя ( зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії), різних куточків України ( із Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців…)  та, звісно, закарпатські автори.

Зі вступним вітальним словом до присутніх звернувся Василь Густі, голова Спілки письменників Закарпаття, урочисто запаливши цьогорічну ватру. І як факел із вічно палаючим українським словом, передавав він можливість усім представникам сучасної української літератури виступити перед слухачами.

По закінченні фестивалю наші студенти довго обговорювали побачене і почуте, і, за їх словами, найкреативнішими були виступи Т. П’янкової, Г. Малик та В. Кухти, а найемоційнішими – М. Лукечі і Горгули та Ярослави Павличко.

Сподіваємося, що благодатна закарпатська земля ще не одноразово буде мати нагоду вітати талановитих гостей, які нестимуть світоч українського слова до людей.

Patike