У Природничо-гуманітарному коледжі завершився тижневик, присвячений 100-й річниці Дня Соборності України.

22 січня 2019р. студенти перших курсів переглянули документальні фільми «Становлення української державності» та «Свято злуки. Політика пам’яті».

Після перегляду кінострічок між студентами та викладачами історії Собов Ж.В. та Ходанич М.М. відбулася дискусія із проблемного питання: «Як ви вважаєте, чому українці, під час Революції 1917-1921 рр., втратили свою державність?»

Дискусія виявилася надзвичайно цікавою і результативною. Головне досягнення цього активного полілогу – це те, що  серед студентів не було байдужих до цих історичних подій. А виховати небайдуже покоління — наш святий обов’язок для того, щоб Україна мала майбутнє.

24 січня відбувся круглий стіл на тему «Акти злуки УНР і ЗУНР: втілення і крах ідеалу Соборної України».

Відкрила захід Ходанич М.М., викладач історії, яка розповіла про славетні події нашого минулого.

Перед слухачами виступили студенти групи ПР-13: Воротинцев В., Дичка Т.,

Ісак В. та Попович Є., які нагадали присутнім про історичну важливість злуки українських земель в єдину державу.

До круглого столу долучились і члени студради. Криванич В. наголосив, що 22 січня 1919 р. назавжди залишився в історії українського народу як свято Соборності України. Високий принцип соборності своїх земель — найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

Напрошується паралель із сучасними, не більшовицькими терористами, що використовують ті самі методи загарбання території.

Події, що нині відбуваються в нашій державі, не залишають байдужими жодного з нас, викликають тривогу і занепокоєння. Під загрозою опинилося територіальна цілісність, незалежність нашої держави, мир і спокій на нашій землі. Історія повторюється, бо ми не взяли з неї уроків…

Вічна пам’ять загиблим!

Слава героям!

Jordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%