В межах тижневика права майбутні правники, студенти Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» відвідали Закарпатську обласну раду, де їм провели екскурсію та відкриту лекцію Лаба Михайло Михайлович – депутат обласної ради, директор установи “Агенція регіонального розвитку Закарпатської області” та Гушнянська Марина Олександрівна - начальник відділу правової та кадрової роботи Управління правового забезпечення діяльності Закарпатської обласної ради.

Такі зустрічі відбуваються вже не вперше і спрямовані на те, щоб ознайомити студентів із особливостями роботи Закарпатської обласної ради, залучити їх до активної участі в громадському житті краю.

Михайло Лаба розповів студентам про роботу депутатів, їхні права, можливості та обов’язки перед громадянами. Детально зупинилася на розгляді таких понять, як політична партія, децентралізація, розповів про особливості формування депутатських фракцій та груп. Також запропонував охочим студентам спробувати себе у ролі майбутніх асистентів  посадових осіб органів місцевого самоврядування.  Цілком зрозуміло, що  така робота стала б цінним досвідом для майбутніх юристів.

Окрім того, Гушнянська Марина  ознайомила студентів із роботою виконавчого комітету та виконавчих органів Закарпатської обласної ради, розповіли про склад, виконкому, порядок проведення засідань, як відбувається голосування за проекти рішень, документи, якими послуговується виконком, а також про взаємодію депутатів та облдержадміністрації.  Марина Ярославівна  наголосила, що будь-яка ініціатива і бажання внести щось нове у роботу обласної ради завжди вітаються.

Насамкінець студенти подякували за теплий прийом, за висвітлення інформації, а також висловили надію на подальшу співпрацю.