Екскурсія до музею СБУ

«Усе таємне колись стає явним» - цей вислів найбільш красномовно характеризує музей Управління СБ України в Закарпатській області, який мали нагоду відвідати 22-23 травня 2018 майбутні фахівці-юристи – студенти ІІІ курсу спеціальності «Правознавство».

Сторінки «буденної» та «офіційної» історії діяльності служби ожили перед нами завдяки очільникові вищезгаданого культурно-ностальгійного осередку підполковникові  у відставці  Колінько В. І., яка не тільки описала функціонування Управління від минулого до сучасності, але й акцентувала увагу на визначних постатях, котрі відіграли масштабну роль у становленні та розвитку вищезгаданого правоохоронного органу. У цьому контексті неможливо не згадати про особу, завдяки якій і було створено цей музей, -  полковника і колишнього заступника начальника Управління, заслуженого юриста України, а за сумісництвом – викладача Природничо-гуманітарного коледжу  Гребченка Івана Павловича. Саме він зумів організувати  екскурсію для студентів, люб’язно розгорнув перед ними книгу власного життя, зокрема період роботи в СБУ, а також особисто прокоментував низку стендів із фотоматеріалами, що стосувалися діяльності підрозділів Управління.

Після «оглядин» експонатів музею майбутнім юристам було запропоновано відвідати слідчий відділ, де вони познайомились із безпосереднім його керівником, встигли залишити після себе умовний «слід» («відкатані» відбитки пальців) та проникнутись неймовірною атмосферою, що панує у стінах СБУ.

Підбиваючи підсумки, варто наголосити на тому, що жодний студент не покинув Управління СБ України незадоволеним, а це хіба не демонструє виключну цілеспрямованість правників та безумовний професіоналізм їх наставників?

Студенти отримали в подарунок книги про СБУ та з історії дослідження «білих плям», штучно створених колишніми ідеологічними заборонами.

IMG_9579 IMG_9589 IMG_9599 IMG_9600 IMG_9626 IMG-5388 IMG-5390 IMG-5391 IMG-5392 IMG-5393 IMG-5394 IMG-5395kanye west nike air yeezy glow dark skin