Усе  частіше на теренах інтернету з’являються відео жорстокого поводження з тваринами, зняте за участі підлітків. Із метою морально-етичного виховання та відповідального ставлення до тварин, а також запобігання жорстокого поводження із тими, хто не може себе захистити, студенти першого курсу групи КН-11 (спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»), разом із академнаставником  Мишко І.Ф., 31 жовтня 2023 року відвідали притулок для тварин.

Молодь коледжу ознайомилась із життям та потребами безпритульних тварин, що перебувають під опікою волонтерів та небайдужих людей нашого міста. Приємно вразило молодих людей ставлення працівників притулку до тварин, свідченням чого є охайний вигляд підопічних, турбота про їхнє  здоров’я, належний догляд, чисті вольєри, відповідне годування. І щодо останнього, то студенти виявили неабияке пожвавлення та, навіть, креативність, адже прийшли не із порожніми руками, а принесли для собак корм різних виробників.

     Повертаючись із притулку, студенти активно обговорювали те, як переплелися в Україні під час війни долі людей і тварин. Особливо, «тварин-безхатьків».

На питання «Чому ви взяли участь у цьому заході?»  студенти відповідали по-різному. Хтось казав: «Бабуся мене навчила любити природу і тварин». Інший студент відповів: «…Бо мої батьки говорять, що подбати про безпорадну та безпритульну тваринку – то святе». Ще одна студентка зауважила, що її надихнула казка-притча Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» і зацитувала слова головного героя: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». А комусь любов привила до тварин анімалістична література Джека Лондона. Більшість студентів відповіли: «Як чому?!... Це ж так по-нашому, по-українськи!»

Вчинок наших студентів вартий уваги і поваги, бо легко любити породистих песиків з професійними зачісками і в бантиках. Тільки людина з великим серцем може побачити зорі в очах безпритульної тварини, яка теж має право на щасливе життя, турботу, опіку, яка виявляється в елементарних потребах тепла (у всіх значення цього слова) та їжі. Нехай цей візит у притулок для тварин буде символом чистих помислів із щирим прагненням творити добро у різних сферах людського життя.