24 листопада 2016 року  коледж вже одинадцятий раз поспіль приймав учасників Закарпатської обласної студентської конференції, присвяченої Дню української писемності і мови. Та цьогоріч до традиційних мовних питань оргкомітет долучив і відзначення 160-ї річниці І.Я. Франка, завдяки чому конференція отримала вдалу назву «Огонь в одежі слова».

Традиційно конференцію відкрив директор, голова оргкомітету Росоха Володимир Войтехович, який щиро привітав гостей та відзначив важливість такого заходу як для кожного з нас, так і для майбутнього України. І традиційно урочисто прозвучали Гімни України та Природничо-гуманітарного коледжу, який талановито виконала студентка ІІІ курсу Дацьо Вікторія.

Справжнім подарунком для учасників конференції став виступ Василя Густі – відомого поета, голови СПУ в Закарпатській області. Приємно було чути щирі слова вдячності і схвалення нашої багаторічної праці у національному вихованні студентської молоді. Василь Петрович подарував аудиторії чудові віші про мову та Україну.

Участь у конференції взяли студенти восьми Вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області та учні загальноосвітніх шкіл, поетичні виступи яких стали окрасою заходу. Особливо сподобались присутнім виступи учениць Раківської ЗОШ І-ІІ ст.  Перечинського району Мицьки Анастасії та Малеш Євгенії.

Студенти представили ретельно підготовлені виступи, присвячені проблемам мовної політики в України, культурі мовлення, науковій та творчій діяльності І.Я. Франка тощо. Виступи учасників супроводжувалися змістовними презентаціями, інсценуванням та читанням авторської поезії. Справжній талант проявили студентка Коледжу мистецтв ім.. А. Ерделі Хома Анна, студенти УТЕК  КНТЕУ  Коваленко Марія і Метай Антон.

А виступи народного вокального ансамблю Ужгородського коледжу культури та мистецтв і нашої студентки – першокурсниці Голінки Яни не залишили нікого байдужими: чудові голоси, прекрасні українські пісні створили незабутню святкову атмосферу.

Підбиваючи підсумки роботи конференції, її модератор Пащук Г.Я. наголосила на важливості дослідження обговорюваних питань та відзначила талант і щирість її учасників.

А голова оргкомітету Росоха В.В. вручив учасникам дипломи, а науковим керівникам Почесні грамоти за плідну працю на ниві освіти і національного виховання студентської молоді.

Після завершення конференції учасники зустрілись із членами студентської ради за чашкою чаю, ознайомилися з коледжем, поділились враженням.

Тож XІ-а конференція закінчилась!

Починаймо готуватись до ХІІ-ї !

 

До зустрічі наступного листопада!

sneakers