Міжнародна організація праці, прагнучи привернути увагу світового співтовариства до створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я, щороку відзначає Всесвітній день охорони праці. Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 року встановлено Національний день охорони праці, який відзначається щороку 28 квітня і проводиться в організаціях усіх форм власності та галузей економічної діяльності України.
Завданням цієї широкомасштабної акції є привернення уваги суспільства до фактичного стану безпеки й умов праці в галузях, на конкретних підприємствах та в організаціях. Зважаючи на пріоритетність життя і здоров'я людей, роботодавці не повинні заощаджувати на створенні здорових і безпечних умов праці на підприємствах, скорочувати кількість фахівців, які опікуються цими проблемами.
З нагоди свята в бібліотеці коледжу було організовано виставку та проведено зустріч студентів із заступницею начальника відділу охорони праці Бурдун Наталією. Так, конкретна робота з відзначення Дня охорони праці сприятиме усуненню або зменшенню ризиків для життя та здоров'я працівників коледжу, вирішенню проблем охорони праці, які є ще в наявності.