Природничо-гуманітарний фаховий коледж надалі продовжує поселяти внутрішньо переміщених осіб. Осіб різного віку – і дорослих і малих. За такий довгий період часу вони стали ніби одна велика сім’я, яка і в горі і радості разом. Всі підтримують один одного, намагаються заспокоїти, розрадити, допомогти, дати зрозуміти, що разом ми впораємось з труднощами, які спіткали кожного з нас.

Зокрема, дирекція, працівники коледжу, студенти-волонтери найбільше сприяють покращенню умов тимчасового проживання переселенців наскільки це можливо – діями та словами.

Наприклад згадаймо, що з перших днів з дошкільнятами працював і продовжує працювати психолог відволікаючи їх від напруженого стану навколо. Крім, того нам пощастило співпрацювати із Закарпатським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді. Вони за підтримки студентів-волонтерів організовують для діток та батьків різноманітні заходи, а саме: екскурсії, походи, цікаві ігри та прогулянки. Нещодавно відбувся майстер-клас до Дня матері, де малеча мала змогу приготувати для своїх матусь сюрприз – крем для обличчя та аплікацію  у вигляді квіточки. Їм вдалось зробити справжній витвір мистецтва, що неодмінно потішив кожну маму, адже все було зроблено з любов’ю.

Надалі нам вдалось залучити психологів-волонтерів для дорослих та підлітків. Вони регулярно відвідують їх, проводячи з ними цікаві тренінги та терапії, або ж індивідуальні спілкування, що хоч трішки покращує внутрішній стан.

Спільними зусиллями ми зможемо все, віримо в краще, тримаємось!

Все буде Україна!