День безпечного інтернету проводиться щорічно в другий вівторок лютого. Цього року подія відзначається 6 лютого 2024 року. Це міжнародна ініціатива, яка проводиться з метою підвищення обізнаності щодо безпеки в інтернеті та виховання відповідальності серед користувачів мережі. Цього дня ми звертаємо увагу на питання цифрової безпеки, особливо, серед дітей та підлітків.

Викладачем інформатики Мокрянин Я. І. проведено освітній захід зі студентами груп КН-11, КН-12, КН-13, КН-14 спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Тема бесіди: «Від загроз до можливостей у інтернеті. Що має знати кожен?». Вона базувалась на матеріалах Національного банку України і стосувалась важливості дотримання правил безпеки платежів та розрахунків у глобальній мережі.

Кожен учасник скористався можливістю перевірити вміння захищати свої персональні дані, пройшовши тест на розуміння кібергігієни на платформі «Дія. Освіта»: https://osvita.diia.gov.ua/cybergram.

Сподіваємось, що здобувачі освіти засвоїли правила безпечної роботи та на майбутнє відповідально ставитимуться до можливостей інтернету.