У вівторок, 8 лютого 2022 року, весь світ відзначав День безпечного інтернету під гаслом «Разом для найкращого інтернету». Цей день (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Щорічно до цього заходу долучаються мільйони користувачів, тисячі організацій у більш ніж 150 країнах світу. Люди у цей день об’єднуються, щоб надихнутися на позитивні зміни онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки в інтернет-просторі та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного інтернету націлений на створення безпечного та найкращого інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально та критично, виявляючи повагу до інших користувачів інтернету.

У рамках Дня безпечного інтернету для студентів 1-2 курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» був проведений Всеукраїнський онлайн-конкурс «Безпечний інтернет 2.0» під керівництвом викладачів інформатики Лукавської А.В., Мокрянин Я.І. та Сілантьєвої‑Папп К.В. Його головна мета — нагадати про необхідність інформування студентів небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в інтернеті. За результатами конкурсу можна зробити висновок, що більшість здобувачів освіти вміють безпечно працювати і користуватись ресурсами мережі Інтернет.

Також студенти перших курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» переглядали актуальні відео щодо захисту особистої інформації та способів обміну нею в глобальній мережі та мали змогу розглянути багато практичних ситуацій і проаналізувати їх разом із викладачами інформатики Мокрянин Я. І. та Сілантьєвою-Папп К. В. У класних кімнатах студентів доступні навчально-методичні ресурси із даної теми, тому, навіть ті, хто був відсутнім, має змогу ознайомитись із матеріалами.