11 лютого 2020 року Природничо-гуманітарний коледж долучився до відзначення Дня безпечного Інтернету під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Щорічно у заході беруть участь мільйони користувачів, тисячі організацій у більш ніж 150 країнах світу. Люди у цей день об’єднуються, щоб надихнутися на позитивні зміни онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки в інтернет-просторі та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожен з нас, можуть використовувати технології відповідально та критично, виявляючи повагу до інших користувачів інтернету.

У рамках Дня безпечного інтернету в коледжі був проведений web-квест «Безпечний інтернет» для студентів 2 курсів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», розроблений викладачем Лукавською Альвіною Володимирівною. Учасники web-квесту мали змогу дізнатися багато цікавих фактів про всесвітню мережу, нагадати собі, що є основними джерелами небезпек та які загрози можуть спіткати нас на просторах всесвітньої павутини, а також засвоїти правила безпечного користування інтернетом та протестувати себе на вміння раціонально мислити. Для всіх бажаючих пройти web-квест в кінці статті є посилання на нього.

У Web-квесті взяли участь 13 команд. Після підрахунку кількості балів почесним журі у складі викладача Лукавської А.В., голови циклової комісії програмування та інформаційних технологій Александри Н.В. та завідувача лабораторіями Щербана І.І. маємо такі результати:

І місце - команда студентів групи КН-21 у складі Мазура Вячеслава та Дівинця Романа.

ІІ місце - команда студентів групи КН-22 у складі Пекаря Руслана та Потічного Олександра.

ІІІ місце - команда студентів групи КН-21 у складі Коваленка Сергія та Бенке Валерії.

Але на цьому відзначення Дня безпечного інтернету в коледжі не закінчилося.

Студенти 3 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» долучилися до онлайн-уроку «Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати» від Програми Мережних академій Cisco.

Наші студенти мали змогу подивитися такі онлайн-виступи: «Як хакери захищають Інтернет» (спікер: Олексій Барановський, к.т.н., CISSP, CISM, CEH, CHFI, доцент кафедри інформаційної безпеки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського») та «Хацкери. Або як обманюють халявщиків в Інтернеті» (спікери: Вадим Єпур та Денис Івашин, студенти 4 курсу спеціальності «Кібербезпека», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя), «Небезпеки кіберпростору» (спікер: Бараненко Роман Васильович, професор кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ).

Після перегляду виступів усі учасники успішно пройшли тестування та очікують на заслужені сертифікати від Програми Мережних академій Cisco.

Посилання на web-квест: https://sites.google.com/view/alvina-web-kwest

Виступи спікерів:

Як хакери захищають інтернет:

https://www.youtube.com/watch?v=aGcbTWByDRc&feature=emb_logo

Хацкери. Або як обманюють халявщиків в інтернеті:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=BOrH0IVPLec&feature=emb_logo

Небезпеки кіберпростору

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=4u_EaRpH0nQ&feature=emb_logo