Аварія, що сталася у квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

13 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це визначено Указом Президента України № 945/2006 від 10 листопада 2006 року.

За роки, що минули, українці пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і нерідко небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

Із цієї нагоди у коледжі буде проведено ряд заходів.

У читальній залі бібліотеки організована книжкова виставка до вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  "Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра…". На виставці представлені  документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси стосовно чорнобильської катастрофи на         йрезонансніші публікації у вітчизняній періодиці тощо.

/Nike_7_1