28 листопада 2019 р. у групах «Право-31» і «Право-32» відбувся круглий стіл «Четверте покоління прав людини», приурочений до Міжнародного дня захисту прав людини.

Модератором заходу виступила  викладач-методист  Гошовська О.І.

Даний захід є уже традиційним, але цього річ ми вирішили розглянути і обговорити самі провокативні на наш погляд права людини, зокрема, клонування людини, трансплантація органів, використання “віртуальної реальності”, штучне запліднення, зміна статі, “генна інженерія”, евтаназія.

Наші студенти підготували цікаві доповіді: про поняття прав четвертого покоління, про репродуктивне та терапевтичне клонування, про штучне переривання вагітності в Україні та інших країнах світу, про зміну статевої приналежності, про евтаназію та право віртуальної реальності.

Після кожного виступу було жваве обговорення проблемних питань з урахуванням порівняльної характеристики із зарубіжним законодавством. Хочеться відзначити всіх активістів заходу: Гавлей Ірину студентку 2 курсу, Ганич Аліну, Благу Луїзу, Голич Кароліну, Дзямка Івана, Микульцю Ніку та Стеблей Ангеліну.

Права четвертого покоління є відносно новими і перебувають на стадії активного розвитку та обговорення тому позитивним є те, що наші студенти також долучились до дискусії, яка триває в науковому світі.