24 жовтня в рамках «Тижня добра» на Театральній площі відбувся Благодійний забіг, та Благодійна ярмарка. Всі бажаючі могли прийняти участь, а тим самим долучитись до збору коштів на лікування Павлика Мотички із спинально-м’язовою атрофією та Кіри Зайцевої із гострим лейкозом.

Студенти Природничо-гуманітарного фахового коледжу не залишились осторонь. Хлопці та дівчата стали учасниками забігу на різні дистанції 2 та 4 кілометри, за що в кінці кожен отримав сертифікат. А також допомагали продавати смаколики оточуючим.

Придбати солодощі могли не лише ті, хто підходили до палаток на Театральній площі, а і прохожі пішохідного мосту та навколо самої площі. За ініціативою студентів, які підходили до кожного особисто і пропонували прийняти участь в благодійній акції було залучено більше народу та зібрано також чимало грошей.

Невеличке опитування, яке було проведено серед студентів-учасників: чому вони вирішили прийняти участь, та як вони загалом ставляться до благодійності? Відповіді на запитання зводились до однієї думки: «Ми щасливі бути учасниками Благодійного забігу і ярмарки! Дуже хороші враження від забігу, чудова можливість проявити себе та прийняти участь в благодійній акції! Прекрасне рішення зробити Благодійний забіг – розвинути нашу молодь в плані спорту, хороша ідея поєднати це із благодійним збором коштів. Дуже приємно, що можу стати частинкою такого заходу, допомогти діткам, такі заходи потрібно влаштовувати частіше!»
Як радісно було почути стільки позитивних думок, побачити щастя в очах під час проведення дійства та щире бажання посприяти якомога більшому збору коштів для дітей.

Приємно здивувало і те, що люди охоче допомагали хто чим міг, не проходили повз, а зупинялись та підтримували словами вдячності за організацію благодійності, яка неодмінно допоможе вилікувати діток.

Прес-служба Ужгородської міської ради інформує, що під час ярмарку було зібрано 5 тисяч гривень та 7323 грн і 20 євро за реєстрацію на забіг.

Вкотре переконуємось, що разом ми сила, здатні зробити неможливе – можливим, допомогти тим хто цього так потребує!

Безмежно дякуємо всім організаторам і учасникам ярмарки та забігу!