Нещодавно у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі за сприяння адміністрації та з нагоди співпраці із ЗСУ був організований ярмарок благодійного характеру, ідея якого полягала у підтримці наших захисників, воїнів ЗСУ. До цієї події долучились всі учасники коледжанської спільноти: студенти, їх батьки та викладачі. Хтось робив предмети декоративно-ужиткового характеру, хтось консервував дари врожаю, хтось випікав,

а хтось продавав все це або купував. Таким чином, ніхто не залишився осторонь, адже, благодійний характер завжди надихає. В кінцевому результаті, – мета досягнута. А саме, грошей, виручених на ярмарку, вистачило для закупівлі якісної зарядної станції для наших бійців.

29 листопада студенти разом зі своїми викладачами та керівництвом коледжу мали хорошу нагоду, а головне, велику честь зустрітись у бібліотеці закладу освіти з воїном ЗСУ однієї з бригад Закарпатського батальйону ТРО, який захищав нас на одному з напрямів Сходу України. Зустріч виявилась дуже зворушливою. Наш захисник висловив щиру вдячність директору коледжу Володимиру Войтеховичу Росоха, колективу та студентам за постійну підтримку та допомогу одній з військових частин нашого краю, наголосивши при цьому, що подарована зарядна станція врятує дорогоцінні життя наших не менш дорогих воїнів. Надзвичайно змістовними та сповненими життєвої мудрості були слова українського офіцера про те, що спільними зусиллями фронту та тилу ми доб’ємося перемоги над ворогом. Приємно усвідомлювати, що, в тому числі, і завдяки нашим зусиллям воїни України мають змогу ще краще виконувати  бойові задачі з оборони нашої суверенної, незалежної та вільної держави.

Солдат ЗСУ щиро подякував коледжанам від імені особового складу, командування військової частини та від себе особисто за патріотизм та рішучу й ефективну громадянську позицію. Нікого не залишила байдужим розповідь нашого захисника про те, що надихає воїнів ЗСУ на героїчний захист нашої країни. Когось надихає кохання, когось – любов до сім’ї та прагнення того, щоб рідні були в теплі та по них не гатили снарядами. А один із побратимів нашого гостя відчуває свою відповідальність за безпеку маленької дівчинки-українки, яка надіслала йому лист підтримки та патріотичний малюнок. Ця історія так розчулила наших студентів та всіх присутніх на зустрічі, що ми вирішили постійно підтримувати наших захисників, і не тільки матеріально, а й листами та малюнками. Не вистачає слів (хоча українська мова дуже багата), щоб висловити велику вдячність нашим захисникам. Бережіть себе, наші мужні побратими, воїни Світла і Добра. Слава Україні! Слава ЗСУ!