18 жовтня з нагоди Європейського дня з протидії торгівлі людьми, в рамках  проєкту «Підвищення обізнаності молоді Закарпатської області щодо безпечної міграції та працевлаштування», що впроваджується Закарпатською громадською жіночою організацією «Веста» за підтримки IOM Ukraine, для студентів та викладачів Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» відбувся інформаційний онлайн-захід  за участі голови ЗГЖО «Веста» Інни Василівни Сабадош.

Модератором даного заходу стала викладач інформатики та математики Готько Еріка Омелянівна.

Програма заходу  була спрямована на підвищення рівня поінформованості щодо безпечної міграції та працевлаштування, попередження торгівлі людьми серед студентів. Учасники отримали багато нової інформації. Відкрили для себе існування національної безкоштовної лінії реінтеграційної допомоги з правил працевлаштування. Також ознайомились із визначенням торгівлі  людьми, її масштабами та тенденціями у 2021році, пройшли онлайн-квест з безпечного працевлаштування: «Шукаєш роботу? Перевір свої сили». Навчились відрізняти міфи від фактів, ознайомилися з правилами безпечної міграції та працевлаштування.

Інна Василівна наводила чимало життєвих ситуацій, які траплялися з людьми підчас пошуку роботи.  Дала низку рекомендацій: на що потрібно звернути увагу при підписанні трудового договору та працевлаштуванні за кордоном.

На завершення заходу кожен учасник отримав міжнародний сертифікат, який підтверджує проходження онлайн-квесту з безпечного працевлаштування.