У рамках вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні, патріотичного виховання молоді, глибокого усвідомлення причин та наслідків трагічних сторінок історії у Природничо-гуманітарному фаховому коледжі викладач історії Ходанич М. М. провела виховний захід «Україна – територія гідності і свободи», присвяченій подвигу учасників Революції Гідності та пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Мар’яна Михайлівна розповіла студентам, що 11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

Герої Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє нашої Вітчизни. На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову.

Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної, квітучої держави та чистого неба над головою. Сьогодні в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну згадуємо ті доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

На захід була запрошена Світлана Петрівна Качур, яка сказала, що Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом, джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України, утверджуючи право людини на вільне життя.

У знак скорботи хвилиною мовчання студенти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих воїнів України.