Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти  насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Основними завданнями акції є:

  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

26 листопада 2019 року, в рамках проведення акції, провідним фахівцем соціально-психологічної служби ДВНЗ «УжНУ» Кулаковою С. В. проведено просвітницьку  бесіду із студентами першого курсу Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ на тему «Домашнє насильство: поняття та відповідальність. Запобігання домашньому насильству».

Студенти були ознайомлені із змістом Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», що набув чинності 11.01.2019 року. Також розглянуті питання щодо визначення домашнього насильства, та його форм: психологічного, економічного, фізичного та ексуального, правової відповідальності за злочинні дії.

Nike Air Max 200