19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вкотре завітав до нашого коледжу. 01.12.22 р. для студентів 2 курсу спеціальності «Право» було  організовано показ документального фільму з обговоренням та зустріччю з героєм фільму «Синдром Гамлета».

Документальний фільм Ельвіри Нєвєри та Пьотра Росоловського, відзначений на фестивалях у Локарно та Кракові, — це історія про Україну, що воює, та її героїв. Історія непроста, зворушливо правдива, яка не дає простих відповідей на складні питання.

Дуже цікавий фільм для перегляду.  «Синдром Гамлета» — це не та історія, яка розвеселить серця, а скоріше фільм, який, як п’єса, підготовлена ​​героями, має спонукати до роздумів про націю, єдність, спільні ідеали та патріотизм, у межах якого можна відкрито говорити про складні речі.

При перегляді на обличчях наших студентів було видно, наскільки сильно фільм зачепив їх юні душі. Цікавою була також онлайн – зустріч з героєм фільму, який  акцентував увагу на важливості єднання Західної і Східної України не тільки географічно, політично, а і, безперечно, мовно.

Модераторами заходу виступили: професорка кафедри цивільного права та процесу УжНУ, керівник Кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA, Менджул  М.В. та викладач Гошовська О.І.