1 червня - міжнародний День захисту дітей. Отож, навчальною частиною коледжу і викладацьким колективом було прийнято рішення відсвяткувати цю подію, а також початок літа, під час краєзнавчої екскурсії Закарпаттям. 

Цікавих локацій в нашому туристичному регіоні є багато, однак ми вирушили на Мукачивщину та Свалявщину, які славляться своїми палацовими ансамблями, оборонними спорудами і мінеральними цілющими водами. 

Студенти цього разу були не тільки в ролі екскурсантів, а ще й екскурсоводами під керівництвом директора коледжу Росохи Володимира Войтеховича. Першокурсники також продемонстрували здобуті за навчальний рік знання і навички під час інтерактивних вікторин, конкурсів та анімаційно-розважальної програми від викладача за напрямком підготовки «Туризм» Срібної Кароліни Вікторівни. 

Що ж до самого маршруту нашої подорожі, то ми відвідали Замок Кохання або як його ще називають Замок «Сент-Міклош» в с. Чинадієві, палац графів Шенборнів, що сьогодні є діючим санаторієм «Карпати», бункер Лінії Арпада - оборонної лінії, що була створена угорським військовими для захисту від Червоної Армії в 1939 - 1944 рр.  Тут ми мали змогу доторкнутися до історії Другої Світової Війни і спуститися на голубину 50 метрів. І на завершення нашої мандрівки ми скуштували цілющі закарпатські мінеральні води. 

Ось так за один день ми відвідали декілька перлин Закарпаття, що приваблюють сюди щороку тисячі туристів. 

Туризм - це не тільки про відпочинок за кордоном, а ще й про мандрівки своєю Батьківщиною. Нам, закарпатцям, неймовірно пощастило, що ми живемо на Землі Наближеній До Неба. Тому слідкуйте за туристичними новинами нашого коледжу - далі буде!)

 

Автор статті: викладач Срібна Кароліна Вікторівна.