Майбутнім юристам розповіли про особливості роботи Закарпатської обласної ради

Відповідно до Наскрізної програми практики за спеціальністю «Правознавство» із 15 по 30 червня 2017р. студенти ІІ курсу денної форми навчання проходять ознайомчу практику. Першим заходом у цьому контексті було відвідання  21 червня Закарпатської обласної ради.

Заступник керуючого справами – начальник управління Закарпатської обласної ради Малик Юлія Леонідівна провела зустріч зі студентами. Такі зустрічі відбуваються вже не вперше і спрямовані на те, щоб ознайомити студентів із особливостями роботи Закарпатської обласної ради, залучити їх до активної участі в громадському житті краю.

Юлія Малик розповіла студентам про роботу депутатів, їхні права, можливості та обов’язки перед громадянами. Детально зупинилася на розгляді таких понять, як політична партія, децентралізація, розповіла про особливості формування депутатських фракцій та груп. Також запропонувала охочим студентам спробувати себе у ролі майбутніх асистентів  посадових осіб органів місцевого самоврядування.  Цілком зрозуміло, що  така робота стала б цінним досвідом для майбутніх юристів.

Окрім того,  студентів ознайомили із роботою виконавчого комітету та виконавчих органів Закарпатської обласної ради, розповіли про склад, виконкому,порядок проведення засідань, як відбувається голосування за проекти рішень, документи, якими послуговується виконком, а також про взаємодію депутатів та облдержадміністрації. Юлія Леонідівна  наголосила, що будь-яка ініціатива і бажання внести щось нове у роботу обласної ради завжди вітаються.

Насамкінець студенти подякували за теплий прийом, за висвітлення інформації, а також висловили надію на подальшу співпрацю.

DSC_0244 DSC_0264 DSC_0266 DSC_0269Air Jordan