3 травня 2022 року, в Міністерстві юстиції України зареєстровано наказ Міністерства освіти і науки від 20 квітня 2022 року № 364 (зі змінами) «Про затвердження Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2022 році» (№ 486/37822).

Вступна кампанія 2022 року буде проводитися відповідно до Порядку визначено особливості вступної кампанії 2022 року до закладів фахової передвищої освіти, а також враховано особливості її проведення. Правила прийому у новій редакції до Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» будуть затверджені та опубліковані до 31 травня 2022 року на сайті коледжу.

 

Основні зміни цьогорічного вступу:

  • Вступ до закладів фахової передвищої освіти цього року максимально спрощено. Для вступу за кошти держаного бюджету вступники складають індивідуальну усну співбесіду, який проводять в один етап, та подають мотиваційний лист. Закладам надано право у своїх Правилах прийому визначати вимоги до мотиваційних листів та особливості їхнього написання.
  • Для вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, які претендують на навчання тільки за контрактом, достатньо подати необхідні документи та мотиваційний лист. Мотиваційний лист розглядається Приймальною комісією закладу і використовується для складання рейтингового списку вступників. Виставлення балів за такі листи не передбачено. На сайті коледжу до 31 травня 2022 року будуть опубліковані вимоги та зразок до написання мотиваційних листів.
  • Індивідуальні усні співбесіди для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти, які претендують на навчання за кошти держаного бюджету проводять за програмами зовнішнього незалежного оцінювання. Форму проведення індивідуальних усних співбесід заклад обирає самостійно. За бажанням вступники замість проходження індивідуальної усної співбесіди можуть подати сертифікати національного мультипредметного тесту або зовнішнього незалежного оцінювання 2019-2021 років.
  • Середній бал свідоцтва про базову або повну загальну середню освіту в конкурсному балі не використовується.
  • Важливим елементом вступної кампанії є надання можливості вступникам подавати заяви в електронній формі. Тепер не тільки особи, які вступають на базі повної загальної середньої освіти, але й ті, хто планує вступ на основі базової середньої освіти, можуть подати документи за допомогою електронних кабінетів. Цим можуть скористатися і вступники, які перебувають за межами України. При Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» будуть функціонувати консультаційний центр для допомоги створення електронних кабінетів.

 

СТРОКИ ПРИЙОМУ ЗАЯВ ТА ДОКУМЕНТІВ:

 Для вступників на основі базової середньої освіти за денною (дуальною) формою здобуття освіти:

1) реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 21 червня та завершується 31 жовтня;

2) прийом заяв та документів починається 30 червня та закінчується 13 липня о 18:00 год;

3) індивідуальні усні співбесіди проводяться: з 14 липня до 21 липня;

4) рейтинговий список вступників  оприлюднюється не пізніше: 12:00 год 26 липня;

5) зарахування вступників відбувається:

за державним замовленням – не пізніше 18:00 год 30 липня;

за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 03 серпня.

Для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти за денною (дуальною) формою здобуття освіти:

1) реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня та завершується 31 жовтня;

2) прийом заяв та документів  розпочинається 14 липня;

3) прийом заяв та документів закінчується:

о 18:00 год 05 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди;

о 18:00 год 31 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікаті національного мультипредметного теста;

4) індивідуальні усні співбесіди проводяться в кілька потоків з 08 серпня по 16 серпня включно;

5) рейтинговий список вступників, які вступають на основі індивідуальних усних співбесід оприлюднюється не пізніше 12:00 год 01 вересня;

6) зарахування вступників відбувається:

за державним замовленням – не пізніше 12:00 год 08 вересня;

за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 год 16 вересня.

Порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2022 році

Порядок прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти у 2022 році.


“Порядок-прийому-на-навчання-до-закладів-фахової-передвищої-освіти-у-2022-році..pdf” Кількість скачувань: 289 разів – 387 КБ

Контактні дані

Приймальна комісія Природничо-гуманітарного фахового коледжу

м. Ужгород, вул. Українська,19.

тел. 096-196-91-03

college@uzhnu.edu.ua.