Із роботою Ужгородської міської ради сьогодні знайомилися студенти ІІ курсу Природничо-гуманітарного фахового коледжу  за напрямом «Право». Це входить до програми ознайомчо-навчальної практики майбутніх правників і вже є традиційним. Під керівництвом викладача-методиста, к.ю.н. Лейби Євгена Васильовича студенти дізнались багато нового.

Проведенню заходу посприяв безпосередньо міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який з вітальним словом зустрів студентів. Про організацію роботи міської ради, на зустрічі, у сесійному залі, розповів керуючий справами виконавчого комітету Ужгородської міської ради Фартушок Ігор Іванович, разом із начальником відділу по роботі з депутатами Шевчук Олесею Олександрівною, начальником служби по роботі з персоналом та спецроботи Макарою Оленою Михайлівною, начальником управління правового забезпечення Ленько Артемом Юрійовичем та начальником управління економічного розвитку міста Логвінов Павлом Вадимовичем, які в ході дискусії відповідали на запитання студентів. Вони цікавилися, як вирішуються проблеми, з якими звертаються ужгородці, як працює механізм місцевої ініціативи, петицій, як надаються відповіді на інформаційні запити, чи зміняться тарифи на комунальні послуги для мешканців сіл у разі об’єднання з містом в ОТГ та багатьма іншими питаннями.

Також, практикантам  організували екскурсію першим поверхом адмінбудівлі Ужгородської міської ради, де після масштабної реконструкції для створення зручностей відвідувачам і працівникам діють Центр надання адміністративних послуг, реєстраційні служби, відділ роботи зі зверненнями громадян, загальний відділ. Безпосередньо у структурних підрозділах, від адміністраторів ЦНАПу, студенти дізнавалися про новації у роботі, програмне забезпечення для надання послуг, електронний документообіг, який діє у міській раді, електронну чергу, процедуру опрацювання документів, функції рецепції, де консультують і скеровують, допомагають із пакетами документів, необхідних для отримання послуги чи вирішення питання. Вихованці коледжу були здивовані, що чимало послуг Ужгородською міською радою надається протягом 24 годин.

Цей день практики студенти запам’ятають надовго, адже уважне ставлення, компетентні співробітники і високий професіоналізм справили позитивне враження на майбутніх юристів. А головне оцінка заходу – висновки деяких практикантів: «Я хочу тут працювати». Знайте, мрії мають здатність збуватися!