30 травня 2021 року студенти Природничо-гуманітарного фахового коледжу за напрямком підготовки «Туризм» в ролі волонтерів підтримали бігунів у п’ятому традиційному напівмарафоні Федора Фекети. 

Варто зазначити, що початок бігової моди на Закарпатті ще у 2016 році заклав Перечинський півмарафон, у якому учасники бігли маршрутом легендарного поштаря Федора Фекети з Ужгорода до Перечина. Тоді взяти участь у заході зголосилися лише 32 учасники, але з кожним роком їх ставало усе більше.  

Не одними студентами, як то кажуть, гордістю нашого коледжа є Данько-Товтин Людмила Ярославівна, що здолала дистанцію в 22 км. 

В честь 120-ї річниці проведення першої сучасної Олімпіади був проведений "Перечинський Півмарафон поштаря Федора Фекети" за маршрутом Ужгород - Перечин. Учасники пробігли маршрутом, який щодня долав цей прославлений Поштар. В 2004 році в сквері на центральній площі міста Перечин встановлено єдиний в світі пам’ятник поштарю.

Культура бігу в нашій області тільки розвивається, на разі півмарафони проводять в п’яти населених пунктах Закарпаття. Однак ми раді, що наші студенти стояли у витоків, допомагаючи організаторам в такій благородній справі - підтримували спортсменів, адже для них - це дуже важливо. 

Отож займаймось спортом, будьмо активними, адже попереду літо! Всім вдалого відпочинку!)