З нагоди Дня пам’яток історії та культури, що відзначають щорічно у  квітні, у бібліотеці коледжу  представлені книжки за допомогою яких користувачі матимуть змогу здійснити віртуальну мандрівку до найвідоміших  історико-архітектурних пам’яток України, що були визнані всеукраїнським конкурсом “Сім чудес України” в 2007 році.

1.Квітка на камені: Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець”(м. Кам’янець-Подільський Хмельницька обл.) Тут знаходиться 175 пам’яток архітектури з яких значна частина – це пам’ятки національного значення.

2.Обитель Святого Духа на березі Дніпра: Києво-Печерська Лавра (м. Київ). Одна з найбільших православних святинь України, визначна пам’ятка історії та архітектури, заснована ще в 11 ст., занесена до Світової спадщини ЮНЕСКО.

3.Рукотворна перлина України: національний дендрологічний парк “Софіївка”(м. Умань Черкаська обл.) Це чудова пам’ятка садово-паркового мистецтва створена у 17 ст. магнатом Потоцьким.

4.Свята Софія – духовний паладіум України.”  Цей християнський собор, який знаходиться у центрі Києва, є не лише пам’яткою архітектури 11 ст., а й прикладом монументального живопису.

5.Українська Троя: Херсонес Таврійський” (Крим, у межах Севастополя) Давнє місто-держава був заснований вихідцями із Греції. Його розвали пам’ятають ще рабовласницькі часи.

6.Острів Слави: Хортиця” (м.Запоріжжя) Національний заповідник і найбільший острів на Дніпрі. Тут відбувалися важливі історичні події ще до козацьких часів, існували городища скіфських часів, слов’янські поселення.

7.Цитадель на Дністрі: Державний історико-архітектурний заповідник  Хотинська фортеця” (м.Хотин Чернівецька обл.) Фортеця бере свій початок ще від Київської Русі, вона зазнала панування руських та московських князів, а також Османської імперії.

Це тільки маленька частина нашої культурної спадщини, а для того щоб зберегти національну гідність, необхідно знати і пам’ятати власну історію, зберегти ті пам’ятки культури, архітектури, мистецтва, що нагадують про неї.