Правила прийому (у новій редакції) до Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» розроблені Приймальною комісією коледжу відповідно Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2022 році, зареєстрованого наказом Міністерства освіти і науки України від 20 квітня 2022 року № 364, та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 03 травня 2022 року (№ 486/37822), зі змінами затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 02 травня 2022 року № 400 та зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 03 травня 2022 року за № 488/37824.

Правилами прийому визначено особливості вступної кампанії 2022 року до Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ», а також враховано особливості її проведення. 

 

Основні зміни цьогорічного вступу:

 

  • Вступ до Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» цього року спрощено. Для вступу за кошти держаного замовлення на основі базової та повної загальної середньої освіти  вступники складають індивідуальну усну співбесіду (з двох предметів українська мова та математика) та подають мотиваційний лист. Природничо-гуманітарний фаховий коледж ДВНЗ «УжНУ» самостійно визначає вимоги до мотиваційних листів та особливості їхнього написання.

На сайті коледжу опубліковані вимоги та зразок до написання мотиваційних листів.

  • Для вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, які претендують на навчання тільки за контрактом, достатньо подати необхідні документи та мотиваційний лист. Мотиваційний лист розглядається Приймальною комісією Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ і використовується для складання рейтингового списку вступників, які претендують тільки за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Виставлення балів за такі листи не передбачено.
  • Мотиваційний лист подається в електронному вигляді, разом з заявою вступника через електронний кабінет. Додатки до мотиваційного листа приймаються на визначеній Приймальною комісією Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» електронній поштовій скриньці (college@uzhnu.edu.ua).

Подання мотиваційного листа є обов’язковою умовою допуску вступника до конкурсного відбору.

  • Для вступників, які складають індивідуальну усну співбесіду виставляється одна позитивна оцінка за 200-бальною шкалою, за результатами якої формується рейтинг з ЄДЕБО.
  • Індивідуальні усні співбесіди для вступників на основі повної загальної середньої освіти, які претендують на навчання за кошти держаного замовлення проводять за програмами зовнішнього незалежного оцінювання. За бажанням вступники замість проходження індивідуальної усної співбесіди можуть подати сертифікати національного мультипредметного тесту або зовнішнього незалежного оцінювання 2019-2021 років (для зарахування за державним замовлення; за кошти фізичних та/або юридичних осіб подається тільки мотиваційний лист).
  • Середній бал свідоцтва про базову або повну загальну середню освіту в конкурсному балі не враховується.
  • Важливим елементом вступної кампанії є надання можливості вступникам подавати заяви в електронній формі. Тепер не тільки особи, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, але й ті, хто планує вступ на основі базової середньої освіти, можуть подати документи за допомогою електронних кабінетів. Цим можуть скористатися і вступники, які перебувають за межами України.
  • При Природничо-гуманітарному фаховому коледжі ДВНЗ «УжНУ» будуть функціонувати консультаційний центр для допомоги створення електронних кабінетів.

 

 

СТРОКИ ПРИЙОМУ ЗАЯВ ТА ДОКУМЕНТІВ:

 

Для вступників на основі базової середньої освіти за денною (дуальною) формою здобуття освіти:

1) реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 23 червня та завершується 31 жовтня;

2) прийом заяв та документів починається 30 червня та закінчується 13 липня о 18:00 год;

3) індивідуальні усні співбесіди проводяться: з 14 липня до 21 липня;

4) рейтинговий список вступників  оприлюднюється не пізніше: 12:00 год 26 липня;

5) зарахування вступників відбувається:

  • за державним замовленням – не пізніше 18:00 год 30 липня;
  • за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 03 серпня.

Для вступників на основі повної загальної (профільної) середньої освіти за денною (дуальною) формою здобуття освіти:

1) реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня та завершується 31 жовтня;

2) прийом заяв та документів  розпочинається 14 липня;

3) прийом заяв та документів закінчується:

  • о 18:00 год 05 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди;
  • о 18:00 год 31 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі зовнішнього незалежного оцінювання або національного мультипредметного теста;

4) індивідуальні усні співбесіди проводяться з 08 серпня по 16 серпня включно;

5) рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 12:00 год

 01 вересня;

6) зарахування вступників відбувається:

  • за державним замовленням – не пізніше 12:00 год 08 вересня;
  • за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 год 16 вересня.

Для вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника та всіх інших категорій вступників строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору і зарахування на навчання визначаються Правилами прийому Природничо-гуманітарного фахового коледжу ДВНЗ «УжНУ» :

1) реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних  документів розпочинається 01 липня та завершується 31 жовтня;

2)  прийом заяв та документів розпочинається 14 липня;

3) прийом заяв та документів закінчується: о 18:00 год 5 серпня – для осіб, які вступають на основі усної індивідуальної співбесіди;

4) індивідуальні усні співбесіди проводяться з 08 серпня по 12 серпня включно.

5) рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 12:00 год 16 серпня;

6) зарахування вступників відбувається:

  • за державним замовленням – не пізніше 12:00 год 25 серпня;
  • за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 год 16 вересня.

Вимоги та зразок до написання мотиваційних листів.


“ВИМОГИ-ДО-СТРУКТУРИ-ТА-ПРИКЛАД-ДО-НАПИСАННЯ-МОТИВАЦІЙНИХ-ЛИСТІВ.pdf” Кількість скачувань: 945 разів – 286 КБ