У сьомі роковини найтрагічніших подій, які відбулися в Києві 18-20 лютого 2014 року, в Природничо-гуманітарному фаховому коледжі викладач історії Ходанич М.М. провела лекцію на тему: «Небесна сотня: герої не вмирають».

20 лютого 2014 року стало найчорнішим днем в історії незалежної Української держави: цього дня у центрі столиці загинули десятки українців, які протестували проти режиму тодішнього президента.

Мар’яна Михайлівна розповіла, що героями Небесної сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, релігійними й навіть політичними переконаннями. Найстаршому – Іванові  Наконечному – тоді виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарові Войтовичу – лише 17. Усіх їх об’єднала мрія жити в демократичній європейській країні, бути господарями на Богом даній землі.

Людина не вмирає, вона живе стільки, скільки її пам’ятають. Люди, які у ті холодні осінньо-зимові дні й ночі пішли під кулі, житимуть у нашій пам’яті вічно. Принаймні у пам’яті тих з нас, хто є українцем не лише за паспортом, а за духом, свідомістю, хто прагне жити у вільній демократичній Україні.

Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Ми віримо у світле, щасливе майбутнє України. Від кожного з нас залежить в який бік хитнуться терези долі України. Тому кладімо часточку свого серця, своєї душі, своїх умінь на бік правди і світла.

Слава Україні!

Героям слава!