Так, на Закарпатті в крайній тиждень цвітіння лавандової гори 38 професійних бігунів та любителів випробовували свої спортивні здібності. До забігу навіть долучився Олексій Петров - голова Закарпатської обласної ради.

Протестували трасу, визначили точний кілометраж та насолодились неймовірними краєвидами гори.

Зокрема, в забізі взяли участь студенти нашого коледжу за напрямком підготовки «Туризм» у супроводі їх викладача Срібної Кароліни Вікторівни. Як зазначає другокурсник: «Бігати - це завжди здорово, а ось бігати по незнайомій території у поєднанні з чарівним та заспокійливим запахом - це щось неперевершене.»

Пишаємося нашим викладачем Данько-Товтин Людмилою Ярославівною, що здолала дистанцію 4 км за 22 хвилини 29 секунд та її донькою Товтин Юлією, що стала переможницею цього забігу із результатом в 22 хвилини та 28 секунд.

Туризм Закарпаття повинен розвиватись, адже наша місцевість - це поєднання величезного потенціалу, масштабних природніх ресурсів й талановитих людей, які можуть та створюють цей неповторний регіон.

Маленькі, але незвичайні родзинки краю приваблюють кожного небайдужого, і як зазначають власник та працівники  Лавандової гори: « Із кожним роком попит на красу та неповторність цієї гори зростає, а популярність цього продукту набирає обертів і за межами нашої України.»