6 березня 2024 р. студенти І-ІІ курсів Природничо-гуманітарного фахового коледжу разом із викладачами відвідали виставу Закарпатського музично-драматичного театру «Наталка Полтавка». Це одна з найвидатніших п’єс початку ХІХ ст., написана І. Котляревським.  Це перший твір нової української драматургії.

Події твору  розвиваються в українському селі на Полтавщині. Режисер Анатолій Філіппов дещо переосмислив оригінал і змістив акценти, додавши твору   більшої глибини. Щоб краще показати цінність тієї світлої любові, яку відчуває Наталка до Петра, він  змінює образ Возного. Ми звикли бачити  у цій ролі старшого чоловіка зі статусом, який намагається змусити Наталку Полтавку вийти за нього заміж. У виставі Возний  постає в образі симпатичного молодого чоловіка, який добре стоїть на ногах. Його поважає суспільство,  у нього великі перспективи. Однак, навіть за таких обставин дівчина вірна своїм почуттям. Наталка продовжує любити рідну душу – Петра. Любити попри все. Розуміючи це велике кохання, Возний відступає.

У виставі гармонійно поєдналися драма, українська музика, народний гумор і мова Котляревського. Акторська гра була неперевершеною.

Особливого шарму виставі додав оригінальний склад оркестру та своєрідний підхід до осмислення класичної спадщини Миколи Лисенка.

«Наталка Полтавка» ще раз доводить, що театральна класика невичерпна і для кожного віку в будь-які часи вона буде цікавою і актуальною.

По закінченні студенти ще довго перебували під враженням і активно ділилися своїми думками з викладачами та однолітками.