Міжнародний день музею відзначається щороку 18 травня. Це свято було встановлено Міжнародною радою музеїв (ICOM) у 1977 році з метою привернути увагу громадськості до ролі музеїв у розвитку суспільства. Цьогоріч свято співпало із Днем вишиванки, яка є символом національної ідентичності та народної культури.

Щороку цього дня тисячі музеїв з усього світу проводять різноманітні заходи: виставки, екскурсії, лекції тощо, щоб привернути увагу громадськості до своїх колекцій та роботи, а також підвищити свідомість про культурну спадщину.

Не винятком став і Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького, що відомий своїми музейними експозиціями, де представлені археологічні знахідки, витвори мистецтва та історичні реліквії. Студенти групи КН-12 разом із куратором Мокрянин Яною Іванівною та викладачем англійської мови Тимчик Мариною Павлівною 18.05.2023 відвідали замок у рамках навчально-виховної роботи після занять.

Студенти коледжу не тільки занурились в атмосферу української культури, а також стали учасниками англомовного клубу “Window on America”.

Інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку” — це більше ніж місце для вивчення англійської чи відділ з іноземною літературою. Це простір для спілкування з носіями англійської мови та цікавими людьми звідусіль, майстер-класи, покази фільмів, обмін ідеями, можливість знайти однодумців та провести вільний час з користю. Група КН-12 цікаво провела час, спілкуючись англійською мовою. Студенти мали змогу удосконалити мовні навички та познайомитись із новими людьми.

Крім замку, студенти відвідали музей народної архітектури та побуту, що пропонує унікальну можливість побачити традиційні будівлі та побут Закарпатського регіону. Експозиція налічує дерев’яні церкви, хати, млини та інші споруди, що демонструють культуру та архітектуру краю. Адже важливо нагадувати здобувачам освіти про значення музеїв, які зберігають нашу культурну спадщину, місця, де досліджуються цінні колекції та предмети, які відображають історію, науку, мистецтво та інші аспекти людської діяльності.

Студенти отримали велику кількість позитивних емоцій та активно обговорювали виступи колективів на території музею і замку цього дня.